كشور: آمريكا
شهر: نيويورك
تاریخ برگزاری: 27- 29 May 2015
سایت: /www.bookexpoamerica.com
نمایشگاه کتاب آمریکا
نمایشگاه کتاب آمریکا، موسوم به (BEA)، بزرگترین نمایشگاه تجاری کتاب سالیانه آمریکا است که اغلب در اواخر ماه مه یا اوایل ژوئن (طی 4 روز) و در یکی از شهرهای بزرگ ایالات متحده برگزار میشود. تقریباً تمامی انتشاراتیهای بزرگ ایالات متحده آمریکا و بسیاری از انتشاراتیهای خارج از کشور آمریکا در این نمایشگاه، غرفههایی دارند که در آن به معرفی کتابهای خود میپردازند. اینجا نیز موسسات و بنگاههای انتشاراتی از نمایشگاه، بهعنوان فرصتی برای معرفی عنوانهای آینده و فروش کتابهای خود، برقراری ارتباط با همکاران و خرید و فروش، حق فرعی چاپ و حق انتشار بینالمللی کتابها استفاده میکنند.
(نویسندگان، کتابخانهداران و خریداران جزء کتاب نیز در این نمایشگاه شرکت میکنند)
این نمایشگاه معمولاً حدود یک میلیون بازدید کننده دارد.
- (BEA) سال 2006 در« واشنگتن دیسی»،
- سال 2007 در «نیویورک»،
- سال 2008 در «لسآنجلس»
- و سال 2009 دوباره در «نیویورک» برگزار شد. در سالهای گذشته (BEA) اغلب در «شیکاگو»برگزار میشد.
· تاریخچه تشکیل نمایشگاه :
این نمایشگاه نخستین نمایشگاه کتاب سالانه در آمریکای شمالی و بزرگترین نمایشگاه کتاب انگلیسی زبان جهان است و از سال 1902 با حضور نویسنده مشهور «مارکتواین» شروع به کار کرد.
بخشی جدیدی که از سال 2012 به نمایشگاه افزوده شده است، بخش «بوک کان» مربوط به کتابهای کُمیک یا مصّور است که امسال با استقبال بیشتری نسبت به سال گذشته برخوردار بود.
· جایگاه نشر الکترونیک در نمایشگاه کتاب آمریکا:
ارزیابی بازار کتابهای الکترونیک اولین بار بعد از اختراع کتابهای الکترونیک این نوع از کتاب در سال 2009 به نمایشگاه کتاب آمریکا آمد که از همان سال تا یک سال بعد تعداد انتشار این گونه کتابها رشد فزایندهای گرفت.
سال 2013 انتشار کتاب الکترونیک توسط انتشارات «نیلسون» به عنوان یک بازار مهم صنعت کتاب معرفی شد. حضور و شرکت این انتشاراتی در نمایشگاه کتاب آمریکا صرفاً با هدف معرفی کتابهای الکترونیک بود. براساس آمارهای ارایه شده توسط انتشارات «نیلسون» میزان کتابهای الکترونیک به فروش رفته در بازار کتاب آمریکا 25درصد از کل کتابهای فروخته شده بود که از این میزان 31درصد مربوط به کتابهای داستانی حوزه نوجوان و 15درصد مربوط به کتابهای غیرداستانی میشد.
میزان رشد فروش کتابهای دیجیتال به غیر از کتابهای داستانی کمتر رونق داشته و این به دلیل این است که بیشتر نویسندههای این داستانها خودشان کتابشان را منتشر میکنند. تخمین زده میشود حدود 10درصد از کتابهای الکترونیک داستانی توسط خود نویسندهها منتشر شده است که معمولاً هر کتاب به طور متوسط کمتر از 3دلار به فروش می رود.
به هر حال بر اساس اطلاعات موجود در حوزه کتابهای الکترونیک بیشتر کتابهای داستانی توسط فروشندگان اینترنتی عرضه میشود. طبق این اطلاعات از هر 10 داستان کودکان فروخته شده در اینترنت 9 داستان به صورت مجازی فروخته میشود و به طور کلی از هر 4 کتاب چاپ شده، یک کتاب چاپی به صورت اینترنتی فروخته میشود، یعنی اینکه بیشتر فروشندگان کتاب به سایتهای اینترنتی روی آوردهاند
در نمایشگاه 2013، شش کتابخانه بزرگِ کتابهای الکترونیک در یک جلسه 50 دقیقهای خبری اعلام کردند که شاید بتوان آن را آینده بازار کتابهای دیجیتال و حتی سُنتی ارزیابی کرد.
«جف ژانکوفسکی» مدیر کتابخانه دیجیتال «هوپلا» (Hoopla) یکی از این کتابخانههای شرکتکننده در نمایشگاه کتاب، درباره آینده این کتابخانهها اظهار خوشبینی کرد و گفت: بسیاری از کتابخانههای دیجیتال، در آیندهی صنعت کتاب، یک قطب محسوب میشوند.
وی در این جلسه، طرح جدید یا شاید قدیمی «پرداخت برای مدت موقت» یا همان «کرایه کتاب» را ارایه کرد که از سوی حاضران مورد استقبال قرار گرفت. وی گفت: در آینده کسی برای خرید کتاب پول نخواهد پرداخت چون کتابهای خریداری شده روی هم انباشته شده و به درد کسی نمی خورد. کرایه کتاب از طریق سایتهای کتابخانههای دیجیتال از نظر ژانکوفسکی آینده این نوع از بازار کتاب خواهد بود.
در این جلسه همچنین مساله چاپ کتاب از سوی خود نویسندهها مورد بررسی قرار گرفت که از آنها به عنوان عوامل جدید چاپ کتاب در عصر کنونی یاد شد. مبحث چاپ کتاب الکترونیک و اشکال مختلف آن از موضوعات اصلی این جلسه بود[1][3].
· برنامه های جنبی و حواشی نمایشگاه
در این نمایشگاه کنفرانسها و جلسات متعددی با حضور نویسندگان و ناشران و همچنین بازدیدکنندگان برگزار میشود.
- برگزاری بخش ویژهای موسوم به روز آموزش توسط انجمن کتابفروشان آمریکا (ABA)که طی آن در کارگاههای مختلفی اقشار مختلف درباره صنعت چاپ و رونق آن در عصر دیجیتال آموزش داده شدند.
کار جدیدی که امسال این انجمن ابدا کرده بود برقراری ارتباط بین ناشران و کتابفروشان مستقل در سراسر آمریکا بود. در این جلسات، چگونگی رونق بازار کتاب با استفاده از ابزارهای دنیای جدید مثل شبکههای اجتماعی نیز بررسی میشود.
به عنوان یکی از فعالترین شرکت کنندگان در نمایشگاه، باید به انتشارات «گاردنر» انگلیس اشاره کرد که در سنوات پیشین، از سرویس جدید حمل و نقل کتاب خود به آمریکا رونمایی کرده بود. در این سرویس، کتاب خریداری شده توسط کاربر آمریکایی، یکروزه به دستش میرسد و اگر کسی از کشورهای شرقی بخواهد کتابی از این انتشارات سفارش دهد حداکثر تا شش روز کتاب را تحویل میگیرد. «کریستین کاولی» مدیر فروش بینالملل این انتشارات، هدف از ارایه این سرویس را تبلیغ در بین کاربران و خوانندگان عنوان میکند.
یکی از حاشیههای نمایشگاه امسال حضور قوی انتشارات «اشت» بود که در روزهای اخیر رقابت و نبرد شدیدی را با «آمازون» شروع کرده است.
ناشر آمریکایی آمازون را متهم کرده است که کتابها را دیر به دست مشتری می رسانند و همین مساله برای فروش کتابهای این انتشارات مشکل آفرین شده است. گفته میشود، آمازون برای این انتشارات برای فروش ارزان تر کتابهایش قوانینی اعلام کرده که از سوی «اشت» با اعتراض شدید روبهرو شده است.
· گسترش و گشایش بخشهای جدید در نمایشگاه کتاب
بخشی جدیدی که از سال 2012 به نمایشگاه افزوده شده است، بخش «بوک کان» مربوط به کتابهای کمیک[2][4] یا مصّور است که امسال با استقبال بیشتری نسبت به سال گذشته برخوردار بود. حتی قرار است به دلیل استقبال بازدیدکنندگان از این بخش، در سالهای آتی یک روز به زمان نمایشگاه اضافه شود.
· بازار 870 میلیون دلاری کتابهای کمیک و رمانهای مصور / اینفوگرافیک
870 میلیون کتاب مصّور و رُمّان گرافیکی[3][5] در سال 2013 در امریکای شمالی و کانادا به فروش رفته است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) روند صعودی فروش کتاب کمیک (Comic Book) و رمانهای مصور در بازار امریکای شمالی همچنان ادامه دارد و این رقم در سال 2013 به 870 میلیون دلار رسید.
بر این اساس در سال 2011 رقم 690 میلیون دلار و در سال 2012 رقم 735 میلیون دلار در این بازار ثبتشده و رقم 870 میلیون دلاری سال گذشته مؤید این نکته است که بازار کمیک و مصوّر، رشد مطلوبی را طی میکند.
آمار بالا و اینفوگرافیک زیر ترکیبی از اطلاعات دو موسسه Comichron و ICv2 است که مشاهده میکنید:
· شرکت کشورهای شرقی در نمایشگاه کتاب آمریکا
کشور رومانی از جمله کشورهایی است که برنامههای خاصی برای ترجمه آثارش به زبان انگلیسی در نظر گرفته و با همین هدف در این نمایشگاه شرکت دارد. به همین مناسبت نشست مشترکی با حضور نویسندگان، مترجمان، ویراستاران آمریکایی و رومانیایی در این نمایشگاه در نظر گرفته شده است. این کشور با تمرکز بر آثار «اوژن یونسکو» نمایشنامهنویس رومانیایی در این نمایشگاه شرکت میکند.
· ملاحظه:
یکی از موضوع های اصلی نمایشگاه کتاب آمریکا که بر آن تاکید خاصی شده. مبحث « ویرایش و ترجمه» است.
جشنواره ملی کتاب
جشنوارهای آمریکایی است که توسط کنگره، هر ساله در واشنگتن دیسی برگزار می شود. این جشنواره در اوایل پاییز، دهها هزار نفر از مردم را به خود جذب میکند (در سال 2005، 100 هزار نفر در جشنواره حضور پیدا کردند) و بیش از 50 نفر از نویسندگان، تصویرسازان و شاعران ملل مختلف به منظور امضای کتابها و دیگر فعالیتها به جشنواره دعوت میشوند. در ضمن مسئولان کتابخانههای سراسر کشور به عنوان نماینده هر ایالت به جشنواره دعوت میشوند.
|